Ako to bude s plotom okolo americkej ambasády? Poslanec sa vyhráža, že bude informovať CNN, Fox News, CNBC

    0
    Protest na bratislavskom Hviezdoslavovom námestí proti plánovanej výstavbe trojmetrového železného plota okolo ambasády USA. Február 2004 (Autor: TASR)

    Práve v stredu majú bratislavskí poslanci opätovne rokovať o  prenájme mestských pozemkov pred budovou veľvyslanectva. “Pevne verím, že ani tentoraz tento nájom neprejde,” uviedol predseda poslaneckého Klubu pre Bratislavu, narážajúc na fakt, že MsZ prenájom už dvakrát neschválilo. “Ak však americká ambasáda ani po opätovnom neschválení nezačne odstraňovať plot, resp. aspoň nejako skultúrňovať verejný priestor, som pripravený informovať americké médiá o tomto postoji a ignorácii slovenského práva zo strany amerického veľvyslanectva,” vyhlásil Borguľa. “Ja sa nezastavím, je mi jedno, či to bude CNN, Fox News, CNBC či hocikto iný, začnem vo veľkom rozposielať tlačové správy a komentáre, aby si urobili obraz o tom, ako sa americký veľvyslanec na Slovensku správa,” uviedol Borguľa. Priznal, že sa pokúšal o osobné stretnutie s americkým veľvyslancom, aby diskutovali o tomto probléme, snahy o schôdzku však neboli úspešné.

    O prenájme pozemku pre veľvyslanectvo Spojených štátov budú bratislavskí mestskí poslanci rokovať v stredu 26. apríla na pokračujúcom zasadnutí z 30. marca. Ide o prenájom približne 1300 m2 mestských parciel na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave do 15. augusta 2019 za 481.070 eur ročne. Tento prenájom mestské zastupiteľstvo neschválilo vo februári a ani koncom septembra 2016. Americká ambasáda pozemky využíva od roku 2005 ako svoju bezpečnostnú zónu, ktorú tvorí oplotenie, pevné oceľové stĺpiky, bariérové kvetináče či vysúvateľná bariéra pre autá.

    Témou, o ktorej chce Borguľa diskutovať na najbližšom rokovaní MsZ je aj stav príprav verejného obstarávania na dodávateľa verejného osvetlenia v hlavnom meste. Borguľa v tejto súvislosti avizuje žiadosť o vytvorenie pracovnej skupiny zloženej z poslancov MsZ, ktorá by dohliadala na celý proces prípravy a vyhlásenia verejného obstarávania.

    - Reklama -