Ako to bolo s „poradou“ Kočner, Tóth a Tománková naozaj? Exsiskár aj autor fotografie prehovorili

    0
    Stretnutia Mariána Kočnera, Petra Tótha a Zuzany Tománkovej Mikovej (Autor: Redakcia)

    Pán Tóth, ako to bolo s vaším stretnutím s pani Tománkovou a pánom Kočnerom?

    Poviem vám to od začiatku. V TA3 vystupoval pán Mečiar. Sledoval som to a zavolali sme si s pánom Kočnerom na margo toho a zabávali sme sa na tom. A povedali sme si, že si ráno dáme kávu a že sa porozprávame aj osobne. A keď som vošiel do hotela Crowne Plaza, tak som si všimol, že tam sedí pán Vladimír Pčolinský zo strany Sme rodina (brat poslanca Petra Pčolinského, pozn. redakcie) a od chvíle, ako som si sadol k pánovi Kočnerovi, tak sa začal o nás veľmi zaujímať, fotil si nás a myslel si, že je nenápadný. Potom prišla do hotela pani, ktorú pán Kočner pozdravil ako pani Tománkovú a pozval ju, aby si sadla k nášmu stolu. Ona súhlasila, že si dá s nami kávu. Ja som ju videl prvýkrát v živote.

    O čom ste sa bavili?

    Hovorila, že ide na nejakú tlačovku o desiatej. To bolo asi všetko.

    To znamená, že ona už pred týmto stretnutím vedela o opozičnom poslancovi, ktorý udržiaval písomnú konverzáciu so sexuálnym podtónom s jednou z chovankýň Čistého dňa?

    Neviem, čo vedela pred naším stretnutím, ja som s ňou tlačovku nerozoberal. A to, čo pán Kollár popisuje ako stretnutie pred tlačovkou, to bolo moje stretnutie s pánom Kočnerom, ku ktorému sa pridala pani Tománková. Ja som sa s ňou o tlačovke ale nerozprával. Nebola to žiadna príprava na tlačovku.

    Vy ste sa doteraz zaujímali o kauzu Čistého dňa?

    Kauzu Čistého dňa nie je možné prehliadnuť. Na kauzu mám taký názor, že opäť politici a novinári nezvládli svoju úlohu a situáciu a urobili mediálnu manipuláciu z tvrdenia nedôveryhodnej ženy (poslankyňa SaS Natália Blahová, pozn. redakcie).

    Ako hodnotíte postup pána Pčolinského?

    To je super, že sa na to pýtate, nemyslím si, že pán Kočner, pani Tománková alebo ja sme verejne činné osoby, takže keď si nás chcel odfotiť, tak sa nás mal najskôr spýtať, či s tým súhlasíme. Ale niektorí ľudia majú iné predstavy o slušnej výchove.

    S pánom Kočnerom si len tak voláte, úplne náhodou ste si volali pre pána Mečiara?

    Ja sa s pánom Kočnerom poznám od roku 1995, je to 22 rokov od kauzy únosu Michala Kováča ml. A nie je žiadnym tajomstvom, že sa stretávame, že si voláme, to je verejne známa vec a ja nemám absolútne žiaden dôvod to utajovať.

    Čo na to autor fotografie?

    Stretnutie v Crown Plaza hoteli, ktoré zrejme malo zostať utajené, komentoval Vladimír Pčolinský pre ParlamentnéListy.sk takto: „Šiel som na stretnutie do hotela Crown Plaza, kam po chvíľke prišiel Kočner, 5 minút po ňom Peter Tóth, potom prišla nejaká mne povedomá blondína a potom ešte pán Tománek. Ten šiel na záchod, ostatní sa pri stole bavili a chvíľku nato, asi po polhodine, tí dvaja odišli preč a potom som pani Tománkovú asi o 15 minút videl na TA3 na tlačovke, takže som si dal jeden a dva dokopy, že o čom asi bolo ich stretnutie.“

    Pčolinský priznal, že od rôznych zdrojov mal informácie o tom, že „sa niečo chystá“, pričom jedna z týchto informácií sa týkala aj Mariána Kočnera. Podľa jeho vlastných slov Pčolinský vedel, že Kočner často Crown Plaza navštevuje, a stretnutie si tam dohodol naschvál. „Ale netušil som, že tam vtedy príde (Kočner, pozn. red.), a vôbec som si to v tom momente nevedel spojiť s Čistým dňom,“ uzavrel.

    - Reklama -