Ako to bolo s Kočnerom? Jankovská zverejnila takýto status. Má odkaz aj pre Matoviča

    0
    Monika Jankovská (Autor: TASR)

    “S obvineným M.K. som nekomunikovala ani som sa s ním nestretla. Naopak Igor Matovič nepoprel, že s obvineným M.K. komunikoval a existujú smsky, ktoré to dokazujú. Tento pán používa klebety ako fakt. Ja ako právnička zásadne rozlišujem medzi faktami a ohováraním. Podávam trestné oznámenie na Igora Matoviča za ohováranie a podnikám ďalšie právne kroky ohľadom údajnej komunikácie s M.K. a z toho vyplývajúcich úkonov vykonaných orgánmi činnými v trestnom konaní,” napísala Jankovská na sociálnej sieti.

    Po medializácii jej údajného prepojenia na Kočnera, Matovič vyzval premiéra Petra Pellegriniho a ministra spravodlivosti Gábora Gála, aby Jankovskú okamžite odvolali z funkcie. V opačnom prípade na pondelok avizoval celodenný protest.

    Matovič svoju výzvu zopakoval aj na dnešnej tlačovej besede, kde štátnu tajomníčku nazval hanlivými výrazmi a rovnako nie práve diplomaticky sa vyjadroval aj na adresu premiéra.

    Za odvolanie Jankovskej sú aj ďalší opoziční politici.

    “V zmysle ustanovení zákona o SIS sú ministrovi Gálovi aj ostatným členom vlády poskytované informácie o organizovanej trestnej činnosti a protiústavnej činnosti, ktorých súčasťou nepochybne museli byť aj tie, ktoré sa týkajú Moniky Jankovskej,” skonštatoval dnes poslanec SaS Alojz Baránik, pričom uviedol, že odkladanie odvolania štátnej tajomníčky zo strany premiéra je “prekrývanie reality na získavanie času pre benefit jeho straníckej kolegyne”.

    V rovnakom duchu žiada odvolanie Jankovskej z funkcie aj nezaradená poslankyňa Veronika Remišová či mimoparlamentné KDH. 

    Pellegrini v sobotu (24. 8.) povedal, že v prípade Jankovskej bude konať, ak sa podozrenia potvrdia. Gál podľa svojich slov okamžite po potvrdení väzieb na Mariana Kočnera podá návrh na jej odvolanie. 

    Autor: Redakcia/TASR

    - Reklama -