Ak sa nám nepodarí zvolať referendum, vytvoríme vlastnú ústrednú volebnú komisiu a bude oddelené hlasovanie po celej Ukrajine, hrozí predseda Pravého sektora Dmytro Jaroš

    0
    Dmytro Jaroš predseda ultrapravicového hnutia Pravý sektor (Autor: ReproFoto: youtube)

    Odpor Pravého sektora voči hlave štátu je taký veľký, že Dmytro Jaroš vyzval počas protestov v Kyjeve na usporiadanie referenda o odvolaní prezidenta Porošenka. Pri tejto výzve sa však požiadavky ukrajinských ultranacionalistov nekončia. Predseda Pravého sektora Dmytro Jaroš pohrozil aj usporiadaním vlastných volieb. „Úrady by mali vedieť, že ak nevyhovujú ľuďom, mali by odísť. Ak sa nám nepodarí zvolať referendum, vytvoríme vlastnú ústrednú volebnú komisiu a bude oddelené hlasovanie po celej Ukrajine,“ uviedol Jaroš v Kyjeve.

    Priaznivcom Pravého sektora sa nepáči najmä postup vlády na západe Ukrajiny po krvavých udalostiach v Mukačeve. V tomto zakarpatskom meste prišli v polovici júla o život dvaja členovia Pravého sektora, keď spolu s ďalšími ľuďmi zaútočili na miestnych policajtov. Ozbrojenci sa od vtedy ukrývajú lesoch neďaleko Mukačeva a polícia ich vyzýva, aby sa vzdali. Podľa Dmytra Jaroša jeho muži zaútočili na policajtov, pretože ich podozrievali z nelegálneho pašovania tovaru. Tento incident spôsobil rozkol aj v Pravom sektore. Desiatky členov polovojenskú organizáciu opustili a pridali sa k iným dobrovoľníckym jednotkám, ktoré operujú na Ukrajine.  

    Celý článok si môžete prečítať TU

    - Reklama -