Ak by bol chlap, priznal by porážku, odkázali Ficovi z KDH

    0
    Predseda vlády SR Robert Fico prichádza na Bezpečnostnú radu SR 8. novembra 2017 (Autor: TASR)

    Tvrdí, že premiér ohľadne výsledkov volieb zavádza verejnosť, alebo nevie počítať, keď vyhlásil, že Smer-SD získal najviac krajských poslancov. “Koalícia strán, ktoré urobili dohodu a kandidovali na jednej kandidačnej listine a jej základom boli SaS, OĽaNO a KDH, získala vo všetkých krajoch 105 poslancov VÚC. Ale hlavne sa našej koalícii podarilo poraziť štyroch doterajších županov za Smer-SD, a to v Prešovskom, Košickom, Žilinskom a Trnavskom kraji,” reagoval Zajac.

    Predseda Smeru-SD a premiér Robert Fico vyhlásil na piatkovom (10.11.) brífingu, že by chcel pre stranu viac županov a krajských poslancov, ale taký je väčšinový systém a nedá sa s tým nič robiť. Smer-SD podľa neho aj po minulotýždňových voľbách zostáva naďalej rozhodujúcou politickou silou. Fico poukázal na skutočnosť, že Smer-SD získal 88 krajských poslancov, čo je suverénne najviac spomedzi všetkých strán.

    “Chcem teda vedieť, ako môže byť fiasko pre stranu, ak získa najviac poslancov?,” tvrdí. Premiér poznamenal, že napr. SaS získala len 3,6 percenta poslancov, OĽaNO okolo päť percent.

    - Reklama -