Aj napriek vládnej kríze sa ministri zídu na stredajšej schôdzi

    0
    Na archívnej snímke sprava koaliční lídri Béla Bugár (Most-Híd), Robert Fico (Smer-SD) a Andrej Danko (SNS) po podpise dodatku ku koaličnej zmluve (Autor: TASR)

    Stručnému programu, ktorý zverejnil Úrad vlády SR v utorok (13.3.) popoludní, dominuje návrh na odvolanie Viktora Stromčeka (Smer-SD) z funkcie štátneho tajomníka ministerstva dopravy a tiež z funkcie splnomocnenca vlády pre prípravu a realizáciu strategických parkov. Už dlhšie sa Stromček spomína ako nový generálny manažér strany Smer-SD. Na poste by mal vystriedať doterajšieho dlhoročného manažéra Jána Richtera. 

    Politická kríza prerušila avizovanú sériu 15 výjazdových rokovaní kabinetu, ktoré sa začali 26. februára v okrese Rimavská Sobota. Nepokračujú ani tento týždeň, vláda však zaradila do svojho programu návrh projektov Nitra – Európske mesto športu 2018, Banská Bystrica – Európske mesto športu 2017 a podporu Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji 2019. Podrobnosti v utorok neboli známe. Úrad vlády informoval, že materiály budú zverejnené dodatočne.

    Vláda by v stredu mala prijať opatrenia na riešenie dôsledkov sucha a nedostatku vody. Akčný plán vypracovalo ministerstvo životného prostredia pod vedením Lászlóa Sólymosa (Most-Híd), realizáciu opatrení však bude mať na starosti do roku 2025 aj ministerstvo pôdohospodárstva.

    Cieľom plánu je predchádzať suchu preventívnymi opatreniami a eliminovať negatívne dôsledky zmeny klímy. Envirorezort skonštatoval, že sucho je prierezová problematika a k dispozícii je široký výber sektorových stratégií, ktoré čiastočne tému riešia. Chýbal však dokument, ktorý by dostatočne zohľadňoval vzájomné synergie a medzisektorálne aspekty.

    - Reklama -