Afganec dostal doživotie za znásilnenie a vraždu nemeckej študentky

    0
    Nemecká vlajka (Autor: Hans Štembera)

    Husajn K. sa k svojmu činu priznal. Súd v jeho prípade riešil preto najmä otázku, či bol v čase vraždy plnoletý, keďže existovali nejasnosti ohľadne jeho veku.   Napokon sa súd na základe znaleckého posudku priklonil k tomu, že páchateľ mal v čase spáchania činu najmenej 22, a nie 17 rokov, ako to uvádzal samotný Husajn K. Vymeral mu preto najprísnejší možný trest ako dospelému, teda doživotie. Súd to zdôvodnil mimoriadnou spoločenskou nebezpečnosťou páchateľa. 

    V prípade aplikácie mládežníckeho trestného práva by mohol byť Husajn K. odsúdený na maximálne desať rokov väzenia. Proti rozsudku je ešte možné podať odvolanie.

    Afganec prišiel do Nemecka v roku 2015 ako údajne mladistvý utečenec bez sprievodu rodičov. V októbri 2016 zaútočil na študentku medicíny Mariu Ladenburgerovú, ktorá sa na bicykli vracala domov z večierka. Znásilnil ju a pridusil a jej bezvládne telo následne hodil do rieky Dreisam, kde sa utopila.

    O niekoľko týždňov ho zadržali ako predpokladaného páchateľa. Podľa zistení vyšetrovateľov vedel, že jeho obeť bola v momente, keď ju hádzal do rieky, ešte nažive.

    Hussein K. už v roku 2013 prepadol na gréckom ostrove Korfu 20-ročnú študentku, ktorej spôsobil veľmi ťažké zranenia. O rok neskôr ho preto za pokus o vraždu odsúdili na desať rokov väzenia. Avšak na jeseň 2015 ho podmienečne prepustili na slobodu, na čo sa presunul do Nemecka.

    - Reklama -