Advokát si mal objednať jeho diskreditáciu. Grendel podal na Repáka podnet komore: Nech vysvetľuje

    0
    Gábor Grendel, podpredseda NR SR (Autor: TASR)

    V podnete, ktorý SAK zaslal poslanec, sú pasáže z komunikácie cez aplikáciu Threema, ktorej autenticitu potvrdil neprávoplatným rozsudkom Špecializovaný trestný súd v Pezinku v kauze falšovania televíznych zmeniek.

    Zdroj: Facebook/Gábor Grendel

    V komunikácii sa má podľa Grendela advokát Dušan Repák pýtať Mariana Kočnera na „niečo zaujímavé,“ čo by sa dalo použiť proti Grendelovi pred komunálnymi voľbami v bratislavskom Starom Meste.

    Kočner mu vtedy odpísal, že to pripraví, s otázkou, koho bude Repák „presadzovať“.

    Na to mu mal Repák odpísať, že nikoho, ale kandidát na starostu a zároveň vtedajší starosta Starého Mesta Radoslav Števčík mu mal vyhovovať viac ako Grendel.

    Grendel si myslí, že Repák pri tomto konaní nepostupoval svedomito a čestne, čo je v rozpore so zákonom o advokácii. To ho viedlo k podaniu sťažnosti.

    Vo svojej sťažnosti zároveň upozorňuje na to, že v marci 2018 boli už medializované správy o nekalej činnosti Mariana Kočnera, ktorý je v súčasnosti okrem iného obžalovaný za vraždu novinára Jána Kuciaka.

    „Nech vysvetľuje komore, prečo mal problém s tým, aby som sa stal starostom bratislavského Starého Mesta,“ uzavrel Grendel na adresu Repáka.

    - Reklama -