Adela Banášová natvrdo: Pripravujú mladých na „návštevníkov“ z cudzích krajín. Tolerancia odtiaľ potiaľ

    0
    Adela Banášová, rozhlasová a televízna moderátorka (Autor: SITA)

    Známa moderátorka natrafila na európsku iniciatívu, ktorá spočíva v tom, že študenti nakrúcajú videá o tolerancii a akceptácii. Vo videu pritom študenti hovoria o tom, ako sa máme mať navzájom radi bez ohľadu na výzor. „Nemôžem sa zbaviť pocitu, že pripravujúomladinu na návštevníkovz cudzích krajín,“ komentuje iniciatívu Banášová. Heslom iniciatívy pritom je: „Všetci sme jedineční, všetci sme si rovní.“ „Myslím si, že je to najpravdivejšia myšlienka na svete, pokiaľ však aj my žijeme v pravde. A pokiaľ neostaneme len pri vzhľade,“ myslí si Banášová.


    Podľa moderátorky je naša tolerancia voči iným len klamlivou ilúziou, pokiaľ nedokážeme tolerovať seba samých, pričom akékoľvek ilúzie, v ktorých žijeme, sa nám rýchlo ukážu v pravom svetle v kontakte s inými. „V domnienke našej tolerancie stretneme napríklad človeka, ktorý však vôbec nebude tolerovať nás – naše názory, hodnoty, náboženstvo, postoje… nič, čo dáva rámec nášmu životu. Prípadne možno na nás aj zaútočí. Ako tolerovať netoleranciu iného?“ pýta sa.

    „V konečnom dôsledku asi vždy hlásame len tú toleranciu, ktorá nám až tak nestúpa na otlak… A potom mi možno jedného dňa na otlak už nikto nestúpi. Zatiaľ tolerujem, ako viem… odtiaľ potiaľ,“ dodáva.

    Celý komentár nájdete TU.

    - Reklama -