AKTUÁLNE Šok z Francúzska. Na parížskom letisku Orly zastrelili muža

    0
    Ilustračné foto: pištoľ (Autor: SITA)

    Francúzske úrady časť letiska uzavreli a varovali cestujúcich, aby sa počas pokračujúcej policajnej akcie letisku vyhýbali.

    Totožnosť zastreleného muža zatiaľ nie je známa.

    “Policajti sa k telu útočníka približujú veľmi opatrne za pomoci pyrotechnikov, pretože panujú obavy, že by na sebe mohol mať napríklad nejaké výbušniny,” uviedol spravodaj ČT vo Franúzsku Petr Zavadil. Na letisko smeruje aj minister vnútra. 
     
    Agentúra DPA uviedla, že muž vojakovi strážiacemu jeden z terminálov letiska zbraň vytrhol z rúk a utiekol s ňou do neďalekého obchodu, kde ho zastrelili. 

    Na letisku, ktoré polícia medzičasom evakuovala a uzavrela, prebieha rozsiahla bezpečnostná akcia. Na zabezpečení letiska sa podieľa aj špeciálna policajná jednotka RAID. Cestujúci, ktorí boli nútení letisko opustiť, sa väčšinou zhromaždili na parkoviskách v okolí letiskového komplexu.
     
    Všetky lety smerujúce na Orly úrady odklonili na letisko Charlesa de Gaulla. Predstaviteľ polície pre agentúru AP uviedol, že nie je jasné, či páchateľ, ktorého totožnosť zatiaľ nie je známa, konal sám. Okrem neho však nebol pri útoku nikto zranený.

     

     

    - Reklama -