AKTUÁLNE Explózia v Budapešti

    0
    V Budapešti došlo k explózii (Autor: Reprofoto: Twitter)

    Polícia a záchranné služby uzavreli oblasť pred Hudobnou akadémiou Franza Liszta. Polícia vypočúva obyvateľov okolia sobotňajšieho výbuchu v centre Budapešti, pri ktorom utrpeli zranenia dvaja policajti. Dnes ráno už časť evakuovaných pustili do svojich príbytkov, ostatní čakajú v autobusoch, píše agentúra MTI.

    Internetové vydanie denník Népszabadság uviedlo, že pred miestnosťou, prípadne v priestoroch domu číslo 2-4 na ulici Teréz körút vybuchla výbušnina, ktorá obsahovala aj klince. Polícia sa k tomu však ešte nevyjadrila.

    Zranených previezli do nemocnice, kriminalisti hľadajú stopy. Polícia uzavrela okolie obchodu neďaleko Hudobnej akadémie Franza Liszta, ktorým krátko pred polnocou otriasla explózia. Podľa verejnoprávnej televíznej stanice M1 cez uzatvorený úsek nepustili policajti ani sanitku so sirénou.

    K výbuchu malo dôjsť okolo 23. hodiny. Nie je známe, čo explóziu spôsobilo. Výbuch nespôsobil žiaden ďalší požiar. Podľa jednej z verzií nešlo o terorizmus, ale o výbuch zapríčinený únikom plynu.

    Situácia na mieste

     

     

    Polícia oblasť uzavrela

     

     

    - Reklama -