„Vytlačil“ ho do parlamentu a teraz končí. Líder Obyčajných sa zbavuje svojho známeho stroja

    0
    V roku 2010 sa Igor Matovič preslávil, keď dostal facku od podpredsedníčky SNS Anny Belousovovej. (Autor: TASR)

    Politik Igor Matovič chystá vo svojej trnavskej firme regionPRESS zmeny. TREND.sk informuje o tom, že sa podnikateľ chystá zbaviť tlačiarenského stroja Rotoman Man Roland J630. Konkrétnejšie, z dokumentu, ktorý firma predložila na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA), vyplýva, že starý stroj končí ako nefunkčný a nahradí ho nový Rotoman N od toho istého výrobcu, ktorý by mal šetriť emisie aj financie.

    Ako TREND.sk píše ďalej, práve na tomto stroji sa tlačili regionálne noviny, v ktorých Matovič v rokoch 2008 a 2009 kritizoval prvú vládu premiéra Roberta Fica. Popularita, ktorú vďaka tomu získal, ho nakoniec dostala až do politiky. Ten istý stoj, ktorý mu do parlamentu pomohol, ho mal aj zdiskreditovať, aspoň sa o to pokúšali jeho politickí oponenti.

    Poslanci zo Smeru-SD kritizovali spôsob, akým Matovič tlačiarenský stroj priviezol z Nemecka, čo nakoniec vyústilo do daňového a policajného vyšetrovania. Podľa šéfa Obyčajných mu aj nový stroj privezú rozobratý na časti. Keďže má 300 ton, privezie ho 22 kamiónov.

    - Reklama -