Slovensko čaká cez Veľkú noc obmedzenie pohybu. Matovič ho navrhne zajtra vláde

    0
    Predseda vlády SR Igor Matovič (vľavo) a minister zdravotníctva SR Marek Krajčí (vpravo, obaja OĽaNO) počas tlačovej konferencie po zasadnutí konzília odborníkov v nedeľu 5. apríla 2020 v Bratislave (Autor: TASR)

    Cieľom opatrenie je zabrániť šíreniu nákazy koronavírusom  spôsobujúcim ochorenie COVID-19. Na Veľkú noc sa totiž predpokladá vysoká  návštevnosť medzi rodinami, presun obyvateľov z jedného konca krajiny na druhý a tomu treba zabrániť. “Pôjdeme vyšibať babičku, ale  budúci rok už nebude koho šibať,” vyhlásil Matovič.   

    Opatrenie bude platiť od stredy rána, aby sa predišlo tomu, aby ľudia cestovali od štvrtka za svojimi rodinami. 

    Nariadenie  sa bude podľa neho  tvrdo kontrolovať, podrobnosti aj  o výške sankcií uvedie zajtra po rokovaní  vlády.

    “Oslovíme všetky zložky ministerstva vnútra aj  obrany, aby boli všetky kľúčové ozbrojené zložky v pohotovosti,”  vyhlásil premiér.

    Apeloval  tiež na mladých ľudí, ktorí  by mohli dostať chuť porušiť zákon. 

    “V dnešnej dobe sociálnych sietí možno budú aj videjká nakrúcať, že ako obabrali systém. Verím, že my  ostatní ich nebudeme považovať za hrdinov, ale za lúzrov,” uviedol Matovič.

    Apeloval tiež na to, aby si  mladí ľudia uvedomili, že nie sú nesmrteľní pri ochorení COVID-19. V Taliansku síce zomierali ľudia nad 60 rokov,  ale aj pod touto vekovou hranicou.

    “Je to pomer 5:1. Je potrebné prízvukovať, že aj mladí ľudia sú ohrození. Netvárme sa, že mladí  ľudia, ktorí dostanú COVID nezomierajú… Majú vyššiu šancu na vyliečenie,” konštatoval predseda vlády.

    Lucia Balichová

     
     

    - Reklama -