„Preceňovaná herečka“ sa znova obula do Trumpa

    0
    Meryl Streepová, americká herečka (Autor: TASR)
    Streepová reagovala na Trumpovo vyjadrenie zo sociálnej siete Twitter, v ktorom ju po prvej vlaňajšej kritike označil za „preceňovanú“ herečku. „Áno, som najviac preceňovaná a momentálne najviac osočovaná herečka mojej generácie,“ priznala. Nezabudla ironicky dodať, že by radšej zostala doma a naložila umývačku riadu namiesto toho, aby stála na pódiu s príhovorom, ku ktorému ju oprávňuje „váha všetkých tých ocenení“. 
     
    „Je desivé dať si na čelo terč. Vystavuje vás to všemožným útokom a armádam hnedých tričiek, botova horších a jediný spôsob, ako to urobiť, je cítiť, že jednoducho musíte,“ uviedla Streepová v narážke na to, že je terčom vulgárnych útokov zo strany priaznivcov Donalda Trumpa od chvíle, keď si ho dovolila kritizovať. 
     
    Pri preberaní Ceny národného spojenca pre rovnoprávnosť (National Ally for Equality Award) od organizácie Human Rights Campaign, ktorá bojuje za práva LGBT komunity, Streepová nezabudla pripomenúť právo na „život, slobodu a hľadanie šťastia“ pre všetkých. 
     
    „Ak si myslíte, že ľudia boli nahnevaní, keď si mysleli, že vláda ide po ich zbraniach, počkajte, kým uvidíte, čo sa stane, keď sa nám pokúsia vziať naše šťastie,“ vyhlásila 67-ročná herečka. Podľa Streepovej začali ženy, ľudia inej ako bielej farby pleti a ďalšie menšiny dosahovať v 20. storočí svoje zaslúžené práva. 
     
    Vzostup fundamentalizmu všetkého druhu všade na svete by podľa Streepovej nemal byť prekvapením. „Ale ak prežijeme tento pochybný moment – ak nás jeho (Trumpov) katastrofický odvetný inštinkt nedovedie k nukleárnej zime – budeme mať tomuto prezidentovi za čo ďakovať, pretože nás prebudil tým, že nám ukázal, aká krehká môže byť sloboda.“
     
    Celý text v angličtine nájdete TU.
     
    - Reklama -