Odkiaľ máte tie nezmysly? Veľká, vymyslená, kolosálna lož, ktorú ste vytvorili! Fico vyhlásil vojnu médiám

    0
    Robert Fico (Autor: TASR)

    Pri vyšetrovaní vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice sa nepotvrdila podľa slovenských vyšetrovateľov talianska stopa, Fico sa opäť spýtal rečnícky všetkých, ktorí boli na námestiach minulý rok, prečo tam boli. Zároveň si odpovedal, lebo ľuďom novinári podsúvali, že Kuciaka mala zabiť vláda cez taliansku mafiu.

    Novinári podľa expremiéra vzbudili negatívnu emóciu voči vláde aj Smeru. Ukázalo sa však, že to bola „veľká, vymyslená, kolosálna lož, ktorú ste vytvorili“. Fico naďalej kritizuje médiá za to, že podľa neho šírili vo verejnosti názor, že za smrť novinára môže jeho vláda. Denník Sme kritizuje aj za titulnú stránku s fiktívnym hlasovacím lístkom v deň prvého kola prezidentských volieb, kde mal Maroš Šefčovič, podporovaný Smerom-SD, iné číslo ako na skutočnom volebnom lístku.

    Fico zopakoval, že včera predložil jasný dôkaz, že žiadny telefonát s Vadalom nebol. „Mám oficiálnu odpoveď talianskych orgánov. „V roku 2012 Taliansko, citujem, nevykonávalo žiadne sledovanie telefonátov pána Vadalu,“ uviedol. “Taliansko v roku 2012, myslia sa tým všetky zložky, nevykonávalo žiadne odpočúvanie a záznam telekomunikačnej prevádzky účastníckej stanice pána Vadalu, a preto ani nedisponuje údajným rozhovorom medzi ním a mojou osobou. Ak nikoho neodpočúvali v roku 2012 na území Talianska, nemôže existovať prepis rozhovoru, lebo žiadny nebol. Všetky bezpečnostné zložky vylúčili, že by Vadalu v roku 2012 odpočúvali. Dámy a páni, ak niečo máte, tak to dajte,” vyhlásil Fico.

    „Neviem, čo ešte viac mám povedať k tomu, že Vadalu vtedy neodpočúvali. Odkiaľ máte tie nezmysly? Čakali sme ospravedlnenie, namiesto toho médiá považujú odpoveď talianskych orgánov za nedostatočnú,“ opakoval.

    Novinárom odporúčal, že ak niečo majú, aby to dali von a „nevymýšľali si jednu hovadinu za druhou“. Odviedol som všetku prácu za vás. Talianska stopa vám nevyšla.

    Fico zdôraznil, že im „došla trpezlivosť“. „Začala sa otvorená vojna, my túto rukavicu zdvíhame,“ povedal.

    Autor:redakcia/TASR

    - Reklama -