Bol by som rád, keby Pavol Rusko zaspieval, odkazuje Fico. Pustil sa aj do médií: Chcú za každú cenu vybalansovať obraz Kisku

    0
    Robert Fico (Autor: TASR)
    V kauze niekoľkomiliónovej odmeny pre advokátsku kanceláriu Radomíra Bžána musia podľa premiéra ľudia vidieť celý obraz. Jedna vec je totiž vysoká odmena, no druhá 800 miliónov eur, ktoré podľa Ficových slov kancelária štátu zachránila, vyjadril sa pre pluska.sk. Premiér však súhlasí, že pôvodná odmena vo výške 11 % bola nastavená neprimerane.
     
    Zdôraznil preto, že zníženie tejto sumy na 2,5 %, ktoré presadil minister hospodárstva Peter Žiga, bol významný krok. Či ide už o finálnu sumu, premiér nepotvrdil, ale ani nevyvrátil. Podľa neho sa ešte o ďalších zmenách môže dikutovať, no prípadný ďalší postup necháva na ministra Žigu.
     

    KTAG a Taper nie je to isté

    Žiga má v súčasnosti aj iný, osobnejší problém. Firmu Taper, v ktorej je akcionárom, preverujú daniari pre podozrivé obchody s drevom a je možné, že spoločnosť bude musieť doplatiť daň až 340-tisíc eur. Premiér priznal, že sa s ministrom o tomto probléme rozprávali. Zároveň poznamenal, že sa mu však javí, akoby médiá chceli za každú cenu vybalansovať mediálny obraz prezidenta Andreja Kisku v súvislosti s daňovými problémami jeho firmy KTAG. Žigov prípad je ale podľa Fica úplne o niečom inom, pretože vzniknutý problém nespôsobila Žigova firma, ale dodávatelia.
     
     
    Do daňových problémov prezidenta sa Fico podľa vlastných slov nestaral a ani starať nebude. Dôvodom, prečo sa k tejto téme ozval, malo byť to, že ho do nej vtiahla šéfka Aliancie Fair-play Zuzana Wienk. „Želám si, aby prezident vysvetlil slovenskej verejnosti, čo má vysvetliť, nech predloží všetky zmluvy, ako ho na to vyzývajú aj mimovládne organizácie či médiá a nech sa koncentruje na robotu,“ uviedol Fico a zdôraznil, že do tejto témy sa nenechá vťahovať a ani nie je s prezidentom v žiadnom spore.
     
    Čo sa týka aktuálnej kauzy okolo Pavla Ruska a jeho údajnej objednávky na vraždu jeho bývalej spoločníčky, premiér pripúšťa, že je zvláštne, že sa takáto vec vytiahne až po dvadsiatich rokoch. Taktiež uviedol, že by bol rád, keby exminister Rusko začal, ako sa vraví, „spievať“ o privatizácii z čias druhej vlády Mikuláša Dzurindu.
     
    ?
    - Reklama -